Slovník základních pojmů
WI – Icing – White Icing
-
sněhově bílá potahovací hmota
RDI
-
potahovací bílá hmota
FORMIX
-
potahovací hmota maďarské výroby
K2
-
potahovací hmota
Fondán
-
potahovací hmota nebo také poleva na moučníky
Marcipán pravý
-
potahovací hmota z mandlí
Mléčný (falešný)marcipán
-
potahovací hmota domácí výroby základ tvoří cukr a sušené mléko
Varna
-
potahovací hmota, základ voda, tuk a mouka - odpalované těsto
Čokoflex
-
potahovací hmota s chutí čokolády
Vanilmix
-
směs na výrobu instantního pudinku
Kaltkrém
-
směs na výrobu krému
Punčovina
-
směs na dotvarování dortů - piškotové drobečky, krém, marmeláda a rum
Ztužovač
-
ztužovač do šlehačky neutrál nebo ochucený
-
ztužovač Zeesan dodává firma Zeelandie
-
Alaska – firma Fiala
Čokotransfér
-
folie na čokoládu s dekorem (jednorázové využití)
Strukturální folie
-
folie s plastickým vzorem na čokoládu i marcipán (lze použít vícekrát)
Ochucovaní pasta
-
příchutě do krémů a šlehaček, neobsahuje ztužovač, dodává firma Pregel a Monaco
Kostice
-
tvořítka na marcipán a jiné hmoty
Sada Floral
-
zelená umělohmotná vykrajovátka na hmoty od Wilton. Tvary různých kytiček a listečků
Gelové barvy
-
potravinářské barvy na hmoty, v kelímkách husté kašovité konzistence
Prachové barvy
-
potravinářské barvy sypké nanáší se štětečkem nebo rozpuštěné v alkoholu
Tekuté barvy
-
potravinářské barvy na barvení marcipánu i krému
Špičky
-
různé zdobící špičky
Likérová špička
-
speciální špička na likérové špička (dvojitá)
Semifredo
-
zákusky a minizákusky ze speciálních forem