Řezy karamelka
Řezy Karamelka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Těsto:
200 g polohr. mouky, 6 vajec, 150 g mouč.cukru povrch: 1 marmeláda či džem, cca 1,5 balíčku piškotů, rum+voda (cca 1dcl v poměru 1:1), čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření+kousek 100% tuku )
Krém: 1 Salko, 1 tvaroh a kostka másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slaz.kond.mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou), v téže vodě pak necháme vychládnout. Vychládlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
Nebo: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.
Vejce ušleháme s cukrem a vmícháme mouku,.Vše optrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme. NEBO může použít svůj oblíbený recept na korpus řezů či koláče.
Vychládlý korpus potřeme silněji marmeládou či džemem, poklademe piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povch dvoubarevný jako paní Pavla, tak ještě vidličkou uděláte vlny až do krému, aby se to propojilo. Musím se přiznat, že mi to nešlo tak jsem polevu vylepšila karamelovými kuličkami.
Dáme ztuhnout do lednice a dobře uschováme před nechavcí než řezy vychladnou
Dobrou chuť !
Další tipy:
naskládat na korpus Be-Be sušenky
místo rumu a vody svařit 1/4l kávy + 1/4l rumu
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý den, na spodních fotografíích autor-ka lže !!!, fotografie jsem fotila já a nejemenuji se Pavla !!! Recept mi byl drze a bez mého svolení ukraden i s fotografiemi ! odtud: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14484&user=29074 .
Prosím o smazání receptu či o uvedení správného jména a mého autorství !
krém
(IvanaE, 24. 7. 2012 19:48)Je lepší když všechny suroviny mají stejnou teplotu. Tvaro je dost poslední dobou problematický, nejlepší je balený a nechat ho ještě odkapat, vaničkové jsou strašně řidké. zkuste raději s pudinkem nebo pudink přidejte k tvarohu, bude odlehčený a víc ztuhne.
Krém
(Verča, 24. 7. 2012 12:04)Zkoušela jsem tyto řezy dělat - jsou výborné, akorát jsem měla problém s krémem, který mi neztuhl a tekl :-/ Myslím, že problém byl v tvarohu, ale nevím to jistě, chtěla jsem se zeptat, jestli tvaroh do krému dáváte studený z lednice nebo musí mít pokojovou teplotu nebo musí mít máslo, salko a tvaroh stejnou teplotu aby se to nesrazilo..? Byla bych ráda za radu, jinak opravdu výborné na chuť :-)
lež
(Petra, 5. 2. 2014 11:28)